VEĆNICI OPŠTINE BOROVO POSETILI DV ZLATOKOSA

24.9.2019. 9:54:04

  Početak pedagoške 2019-2020 godine u DV ZLATOKOSA  BOROVO obeležen je i obnovljenim prostorom celokupne zgrade vertića kako u unutrašnjem delu tako i u vanjskom delu. Projekat Ministarstva za demografiju i Opštine borovo - Poboljšanje uslova u dečjim vrtićima- sadržavao
 je veliki obim radova. U unutrašnjem delu postavljeni su novi podovi i led rasveta, zidovi su obojani. promenjena je stolarija, postavljen aizolacija na tavanu te na vanjskim zidovima, urađena fasada. Na dvorištu su postavljene gumene podloge ispod svih igračaka , kupljena nova igračka. Grijenje je preusmereno na pelet. Sve navedeno trebalo bi značajno poboljšati energetsku efikasnost. Zima koja je pred nama pokazati će koliko su troškovi za energente smanjeni. navedeni radovi finansirani su od strane Ministarstva u iznosu od 1.140,000,00 kn isti iznos uložila je i Opština Borovo. Pored navedenih radova urađeno je i parkiralište ispred vrtića , sredstva je osigurao Osnivač Opština Borovo, ovi radovi ne ulaze u navedeni projekat. Kako bi dvorište  i igračke bile kompletno renovirane i uređene, od sredstava vrtića iste su sve obojane, zamenjeni dotrajali delovi kako bi se osigurala sigurnost dece.Svi navedeni radovi sigurno da su značajno poboljšali uslove u kojima deca borave i zaposleni obavlajju svoje radne obaveze, budući da je vrtić u funkciji 20 godina te su ovakvi radovi bili neophodni.
   Upravo zbog svega navedenog većnici Opštine Borovo posetili su vrtić kako bi obišli prostor i pogledali šta je sve urađeno i na koji način su radovi izvršeni. Ovo je prva poseta opštinskih većnika vrtiću ZLATOKOSA . Većnike su dočekali svi zaposleni vrtića, direktorica je na samom početku podsetila većnike o samim počecima predškolskog vaspitanja u Opštini Borovo. Naglasila da je ovo i jubilarna 20 godina od same registracije vrtića te da je u ovoj pedagoškoj godini do sada upisano 90 dece raspoređenih u 4 vaspitne grupe. Većnici su imali mogućnost da obiđu celokupan prostor, da sa vaspitačima koji su ih dočekali u svojim grupama prodiskutuju sve što ih zanima o samoj organizaciji aktivnosti unutar grupa.Načelnik je ovom prilikom najavio da bi se u idućoj godini mogla napraviti nova ograda oko vrtića te obnoviti krov na velikoj dvorani. Poseta je završila zaključkom da je obujam radova značajan , obnovljen je kompletan prostor , no samo izvođenje radova delomično nije zadovoljavajuće budući da još uvek ima nedostataka koje izvođači saniraju.