10. DJEČJA OLIMPIJADA U ORGANIZACIJI VIJEĆA SRPSKE NACIONALNE MANJINE U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

19.10.2021. 15:11:26

Deseta jubilarna Dječja olimpijada održava se u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije. Ova aktivnost zamišljena je kao sportsko takmičenje  predškolaca vrtića koji realiziraju proigram na srpskom jeziku i pismu. Organizator, uz pokroviteljstvo  Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije -Uprave za saradnju sa dijasporom i srbima u regionu, financira ovu manifestaciju. Od ove godine priključilo se i Sportsko rekreativno društvo srba u Hrvatskoj.
Zbog epidemioloških preporuka Olimpijada se održavala u svakom vrtiću posebno. Učestvovala su djeca grupa Pčelice i Balončići,  mališani su se takmičili u tri discipline, skok u dalj, bacanje loptice, poligon i ekipnoj igri "Graničar". Graničar je igra koja je gotovo zaboravljena te je upravo zbog toga uvrštena u takmičarski dio kako bi je djeca naučila i igrala.
Organizator je za djecu pripremio majice i medalje te osvježenje.
Djeca uživaju u svakom obliku fizičkih aktivnosti tako je bilo i na ovoj olimpijadici. Veselje, radost, navijanje, aplauzi i na kraju medaljice i osvježenje, jednostavno rečeno dan za pamćenje.
Hvala organizatorima i pokroviteljima ove manifestacije što su omogućili djeci još jedno zanimljivo i radosno iskustvo.