11. DJEČJA OLIMPIJADA

14.10.2022. 11:15:42

  13.10.2022.  u Vukovaru održana je 11. Dječja olimpijada koju organizira Vijeće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije.  Ove godine domaćin je bio Dječji vrtić  "Vukovar 2" kome je prostor za održavanje olimpijade ustupio nogometni klub Vuteks Sloga iz Vukovara. 
    Pored domaćina DV VUKOVAR 2, učestvovali su slijedeći vrtići DV Liliput Trpinja, DV Markušica, DV Zlatokosa Borovo, OŠ Negoslavci - predškolska grupa, te Udruženje roditelja i djece Pčelice iz Belog Manastira. Učestvovalo je 190 djece sa svojim odgojiteljima i roditeljima u pratnji. Djeca su se takmičila u četiri discipline, trčanja na 50 metara, štafetno trčanje 4X25 metara te skok u dalj su discipline u kojima su takmičili posebno dječaci posebno djevojčice dok su ekipe u igri Graničar bile mješovite. Djeca su od organizatora dobila majice te medalje za osvojena mjesta kao i za učestvovanje. Veliku pomoć u organizaciji bili su volonteri SDF-a koji su bili sudije i vodili brigu o regularnosti takmičenja.
    Dječaci i djevojčice DV ZLATOKOSA BOROVO učestvovali su u svim disciplinama, u štafetnoj trci djevojčice su osvojile prvo mjesto a dječaci drugo, u skoku u dalj drugo mjesto kod dječaka dok su u igri Graničar osvojili prvo mjesto. Djeca se vesele svojim rezultatima no isto tako i rezultatima svojih prijatelja što i jeste cilj ove olimpijade ferplej igra.