19. DJEČJA LIKOVNA RADIONICA

4.10.2019. 12:26:52

 U okviru dječjeg tjedna svake godine u DV ZLATOKOSA BOROVO realizira se Dječja likovna radionica. Ove godine je to 19. po redu. Umjetnici iz bliže okoline su gosti koji sa djecom stvaraju "umjetnička djela". U ovu aktivnost uključe se i roditelji te sa djecom iskazuju svoju kreativnost.
 Ovogodišnji gosti umjetnici su Mićun Nenezić iz Borova koji radi duborez u drvetu , Mićun je svih 19 godina učesnik ove radionice. Boško Popović radi skulpture i duborez  u drvetu , često mu djeca nacrtaju na drvo motive koje on kasnije nožićima izdubi. Ljubica Mirosavljević slikarica, ove je godine radila jesenske motive od lišća. Svi ovi umjetnici su članovi likovne sekcije KUD-a B.Nušić iz Borova. Sanja Zuber iz Vukovara radi radove od gline, djeca vole modeliranje tako da su radovi izuzetno zanimljivi. Cilj ove radionice je omogućiti djeci da od profesionalaca nauče kako nastaju umjetnička djela , koliko vremena i truda treba uložiti . Umjetnici u radu sa djecom dobiju nove ideje i inspiracije za rad i kod kuće. Zidovi i prostor vrtića predstavljaju svojevrsnu galeriju . Djeca odrastaju okružena umjetničkim radovima što sigurno kod njih razvija osjećaj za estetske i umjetničke vrijednosti.

   Hvala svim umjetnicima i roditeljima koji su svoje vrijeme u ova dva dana izdvojili za kreativno izražavanje sa djecom vrtića ZLATOKOSA.