ČETVRTO ZLATO ZA ZLATOKOSU

5.3.2020. 10:55:16

  15. Međunarodni sajam obrazovanja "PUTOKAZI" u Novom Sadu , održao se ove godine 3.i 4.marta 2020. Sajam obrazovanja pored ocenjivanja kvalitete vaspitno-obrazovnih ustanova u toku ova dva dana ima i izložbeni karakter u okviru kog se na sajmu knjiga , koji se dešava u isto vreme, može videti prezentacija raznih vaspitno-obrazovnih ustanova. U ocenjivanju kvalitete učestvovale su vaspitno - obrazovne ustanove od predškolskih do visokoškolskih institucija iz R.Srbije i regijona. Veliki broj učesnika pokazuje da Putokazi imaju prepoznatljiv  značaj za obrazovanje. Vidljivo je to i u samoj organizaciji dodele priznanja koja je svake godine sve raznolikija. Ove godine u kulturno- zabavnom programu učestvovala je srednja muzička škola iz Vršca sa svojim horom.
I ove godine je komisija, sa predsedavajućim prof.dr Radovanom Pejanovićem , imala nezavidnu ulogu, da od svih pristiglih prijava  odabre one kojima će dodeliti nagrade u vidu srebrnih, zlatnih, velikih zlatnih medalja te pehara. 
U ocenjivanju kvalitete vaspitno- obrazovnih ustanova , komisija je pratila sledeće kriterije; - lokacija, uređenje, oprema, okruženje samog objekta, - Integracija sa drugim sistemima, - promocija i prezentacija,- sportske aktivnosti,- zaštita životne sredine.
         Dečjem vrtiću ZLATOKOSA BOROVO dodeljena je VELIKA ZLATNA MEDALJA. Ovo je četvrta velika zlatna medalja koju je vrtić ZLATOKOSA osvojio na Međunarodnom sajmu obrazovanja Putokazi. Ovaj kontinuitet u dodeli priznanja, sigurno da potvrđuje i kontinuitet u kvaliteti rada vrtića ZLATOKOSA. Velika radost, čast kao i poticaj svim zaposlenima, upravo su između ostalog, i ovakva priznanja. Na pravom smo putu, na kome u budućnosti treba istrajati i težiti boljem  jer -" Samo je najbolje dovoljno dobro za dete" -što je i strategija našeg vrtića. Možda nas upravo takav cilj dovede i do šampionskog pehara koji se dodeljuje na sajmu obrazovanja. Zajedno sa roditeljima naše dece, Osnivačem- Opštinom Borovo, Upravnim većem kao i dečicom zbog kojih smo svi mi  ovde, stvarat ćemo nove temelje za neka buduća priznanja.
         Upravo zbog  dosadašnje i buduće saradnje, veliko hvala svima koji su doprineli da jedan ovako mali vrtić iz malog mesta zasluži i dobije ovako veliko priznanje. Nastavimo u tom smeru svi zajedno kako bi zadržali kontinuitet i u kvaliteti i priznanjima.


        Direktorica vrtića ZLATOKOSA , Radmila Latas.