DEČJA OLIMPIJADA

4.11.2020. 15:02:10

 Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije , svake godine organizira sportsko takmičenje dece predškolaca iz vrtića i škola koje imaju predškolske grupe i realiziraju program na srpskom jeziku i pismu. Pokrovitelj ovog projekta je Ministarstvo spoljnih poslova R.Srbije.
Svake godine jedan od vrtića ili škola je domaćin koji ugosti sve učesnike, gotovo uvek  je preko sto mališana , vaspitača, roditelja.  Takmiče se u 4 sportske discipline. Tom prilikom organizator za sve učesnike obezbedi majice u raznim bojama, medalje, kao i osveženje. Ovo je jedina sportska aktivnost namenjena deci predškolskog uzrasta te je time i posebno značajna. Deca pored takmičenja i učenja ferpleju, upoznaju decu iz drugih vrtića i mesta. 
Ove godine Dečja olimpijada održava se deveti puta, no zbog epidemije koja vlada i nemogućnosti okupljanja na jednom mestu, organizirana je na drugačiji način. Domaćina nije bilo, takmičenje se održavalo u svakom vrtiću posebno. Discipline su prilagođene takmičenju sa manjim brojem dece. Deca su dobila i majice i medaljice što njih posebno veseli. Iskreno se nadamo da će sledeća Dečja olimpijada iduće godine biti organizirana kod domaćina u DV Vukovar 2.