DV ZLATOKOSA I PEDAGOŠKI FAKULTET U OSIJEKU POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI

9.12.2016. 13:27:12

 U TOKU 12. MJESECA 2016. PEDAGOŠKI FAKULTET U OSIJEKU  I DV ZLATOKOSA IZ BOROVA , POTPISALI SU SPORAZUM O MEĐUSOBNOJ SARADNJI . OVAJ SPORAZUM JE OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA VRTIĆ BUDUĆI DA OTVARA MOGUĆNOSTI ZA PROŠIRENJE SARADNJE IZVAN GRANICA UŽE LOKALNE ZAJEDNICE. SPORAZUM JE PROISTEKAO IZ DUGOGODIŠNJE USPJEŠNE SARADNJE SA PROFESORICOM FAKULTETA DR. KSENIJOM ROMSTEIN KOJA JE VRTIĆU U VIŠE NAVRATA POMOGLA U RADU SA DJECOM SA POTEŠKOĆAMA. KAKO U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI NE POSTOJE TIMOVI DEFEKTOLOGA , LOGOPEDA I DJEČJIH PSIHOLOGA, RODITELJI DJECE S POTEŠKOĆAMA MORAJU POMOĆ TRAŽITI ILI U OSIJEKU ILI ZAGREBU. ISTO SE ODNOSI I NA VRTIĆE, STOGA SVAKA POMOĆ OVAKVOG STRUČNJAKA JE OD VELIKE VAŽNOSTI ZA SVAKI VRTIĆ. 
POTPISIVANJE NAVEDENE SARADNJE OTVORITI ĆE MOGUĆNOST ODGOJITELJIMA DA SVOJE STRUČNO USAVRŠAVANJE PODIGNU NA VIŠI NIVO TE DA STEČENA ZNANJA PRIMJENE U RADU SA DJECOM. 

 OVAJ SPORAZUM ZA SVE ZAPOSLENE PREDSTAVLJA VELIKU ČAST NO I OBVEZU DA VRTIĆ ZLATOKOSA I NADALJE BUDE MJESTO OTVORENIH VRATA ZA SVAKI OBLIK SARADNJE I KONSTATNOG NAPRETKA U STVARANJU ŠTO BOLJIH UVJETA ZA RAST I RAZVOJ DJECE KOJA POHAĐAJU VRTIĆ ZLATOKOSA.