EDUKACIJA ODGOJITELJA- PUNA KUĆA PRIČA

2.5.2022. 9:05:42

PUNA KUĆA PRIČA – edukacija odgojitelja u oblasti dramskog stvaralaštva pri obradi srpske književnosti u radu s djecom.

U projektu su sudjelovali odgojitelji Dječjeg vrtića ZLATOKOSA BOROVO. Program rada  u  vrtiću ZLATOKOSA odvija se na srpskom jeziku uz  obveznu realizaciju hrvatskog jezika. 

Cilj projekta je bio da se odgojitelji educiraju u oblasti dramske umjetnosti kroz uvide u različitim vidove dramskog stvaralaštva za djecu i da skupa s mentorom umjetnikom obrade tekstove iz srpske književnosti za djecu po svom izboru.

Završni video radovi namijenjeni su djeci različite dobi. Kao edukativni materijal mogu ih koristiti i odgojitelji drugih vrtića za obradu određenih tema i upoznavanje s opusom pjesnika i pisaca srpske književnosti za djecu.

Ovaj projekt je nastavak razvijanja platforme Teatra Puna kuća i dječjih vrtića u Hrvatskoj s namjerom razvijanja bolje komunikacije između umjetničkog i obrazovnog sektora, boljeg razumijevanja međusobnih potreba i interesa i naglaska na važnost međusobne suradnje u procesu osmišljavanja i realizacije umjetničkog programa namijenjenog djeci od najranije dobi.

Umjetnička voditeljica i mentorica: Svetlana Patafta

Kamera i montaža: Marin Bukvić

Partner: Dječji vrtić ZLATOKOSA iz Borova, Hrvatska

Financiralo Ministarstvo kulture i medija RH u okviru Programa razvoja novi kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini.


Video radove možete pogledati na:

https://www.punakuca.hr/price-iz-vrtica/

#pricezadjecu #pjesmezadjecu #kazalistezadjecu #theatreforyoungaudience


javascript:nicTemp();