IZLET U BEOGRAD

25.9.2023. 14:29:57

    Predškolci DV ZLATOKOSA sa svojim drugarima iz ostalih vrtića sa Vukovarsko-srijemske županije koji pohađaju programe na srpskom jeziku 22.9.2023. putovali su u Beograd. Ovo putovanje inicirali su Konzul R. Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić, narodna poslanica R. Srbije Sanja Lakić i dožupan VSŽ Srđan Jeremić. Izlet je za djecu  besplatan budući da sve troškove boravka u Beogradu snose organizatori a prijevoz Osnivači vrtića.     Ukupno 120 mališana i 20 odraslih u pratnji uživali su u svim iznenađenjima koji su za njih pripremljena. Po dolasku u Beograd prvi obilazak je bio u Hramu Svetog Save gdje je djecu pred ulazom dočekao Patrijarh srpske pravoslavne crkve. Patrijarh i djeca u hram su ušla kroz špalir srednjovjekovnih vitezova  koji su držali sokolove. U samom hramu Patrijah se obratio djeci izrazio zadovoljstvo što su došli u hram, govorio im o Svetom Savi i sa zanimanjem pratio njihove zanimljive i samo djeci svojstvene izjave. Kasnije na zajedničkom ručku u Patrijaršiji sa djecom je ručao i Patrijarh. Djeca su tom priliku imala mogućnost slušati pjevanje crkvenog hora a nakon ručka dobili su i poklon. Ovo druženje za Patrijarhom  velika je čast i zadovoljstvo kako za djecu tako i za odrasle.
   Izlet se nastavio na Kalemegdanu vožnjom turističkim vlakićem i razgledanjem znamenitosti i na kraju vožnjama u luna parku. 
   Odlazak u ZOO-vrt djeci je uvijek zanimljiv promatranje životinja dalekih krajeva djecu posebno privlači. Beogradski ZOO-vrt je izuzetno velik tako da nije bilo mogućnosti da se obiđe cijeli. Nadamo se nekom drugom prilikom.
   Uz izuzetnu organizaciju i pratnju za sve učesnike ovaj izlet će sigurno ostati još dugo u sjećanju. Naj iskrenije hvala svima koji su se potrudili da naši predškolci uživaju u Beogradu.