NOVA INFORMATIČKA I AUDIO OPREMA ZA VRTIĆ

23.7.2020. 8:16:10

  Ovih dana potpisan je Ugovor o financiranju kupovine informatičke i audio opreme za DV ZLATOKOSA BOROVO koji financira SNV Zagreb.   Sredstva su uplaćena od strane SNV-a , te se tako može krenuti u realizaciju nabavke navedene opreme. 
 Informatička oprema koja se u vrtiću koristi u redovnom obavljanju svih neophodnih poslova  je iz 2004. godine te je rad na istoj otežan što je   bilo vidljivo i u vreme kada su se na stranicama vrtića održavale onlajn aktivnosti za decu u periodu kada deca nisu pohađala vrtić zbog   proglašene epidemije. Audio oprema neophodna je za rad sa decom, a čini je nabavka mini linija za reprodukciju muzičkih sadržaja. Ova oprema   koristi se u svakodnevnom radu , muzički sadržaji su veoma važno područje  odgojno- obrazovnog rada. Deca vole da slušaju muziku, da rade uz   muziku, da pevaju, kreiraju pokrete uz muziku, da rade vežbe uz muzičku pratnju. Bez muzičkih sadržaja nezamislivi su dečji nastupi i svečanosti.
 Sa novom audio opremom ove aktivnosti moći će imati raznovrsnije i bogatije sadržaje na radost dece i vaspitača.
  Ugovor na potpisivanje dostavila je zamenica predsednika SNV-a i saborska zastupnica Dragana Jeckov, te tim povodom izrazila svoje   zadovoljstvo zbog mogućnosti da se pomogne vrtiću u stvaranju boljih uslova za rad i odrastanje dece. 
  Zahvalnost za ovakvu vrstu podrške koja omogućava bolju opremljenost okruženja, u kojoj deca i zaposleni vrtića ZLATOKOSA  provode   značajan deo svog vremena, izrazila je direktorica vrtića Radmila Latas.