PETO ZLATO ZA ZLATOKOSU

31.3.2021. 15:27:12

  Na 16. Međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu, na kome se svake godine  upriličiti  i  ocjena  kvaliteta  obrazovno - vaspitnih  ustanova, Dječji vrtić ZLATOKOSA BOROVO, osvojio je VELIKU ZLATNU MEDALJU. 
Ove godine sajam obrazovanja  održan je  na platformi virtualnog on - line sajma.
Kategorije u kojima se u sklopu 16. međunarodnog sajma obrazovanja “Putokazi” ocjenjivane obrazovno - vaspitne ustanove su slijedeće:  
 
1. Predškolsko obrazovanje i vaspitanje;   2. Osnovno obrazovanje i vaspitanje;  3. Opće i umetničko srednje obrazovanje i vaspitanje;  
4. Srednje stručno obrazovanje i vaspitanje;  i 5. Visokoškolsko obrazovanje.  
 
Priznanja kojima su nagrađeni najuspješniji na ovom ocjenjivanju su pojedinačna priznanja (diplome i medalje), kao i grupna priznanja (plakete, povelje i pehari Novosadskog Sajma). 

 Centralna Komisija za ocjenjivanje kvaliteta obrazovno vaspitnih ustanova zasjedala je 23. marta 2021. godine. Na osnovu pregledanih i ocjenjenih 60 obrazovno-vaspitnih ustanova, dodijeljene  velike zlatne, zlatne i  srebrne medalje. 
 
Na osnovu ukupnih rezultata ocjenjivanja kvaliteta i Pravilnika Novosadskog sajma  o ocjenjivanju kvaliteta obrazovno vaspitnih ustanova, Komisija je predložila dodjelu VELIKE ZLATNE MEDALJE za Dječji vrtić ZLATOKOSA BOROVO.
Ovo je peto zlato za vrtić sa sajma obrazovanja i jedno u nizu sličnih koje će krasiti zidove vrtića.
Za sve zaposlene predstavlja veliku radost i čast budući da je odraz timskog rada i velikog zalaganja.
  Zajednička suradnja i djelovanje zaposlenih, roditelja, Osnivača, Upravnog vijeća, šire društvene zajednice, je dobar put za stvaranje radosnog i poticajnog okruženja u kome djeca borave, rastu i razvijaju se. Samo na taj način možemo ostvariti viziju vrtića "Samo je najbolje dovoljno dobro za dijete"
 
  Svečanost dodjele priznanja biti će upriličena kada epidemiološke mjere budu dozvoljavale.