PROJEKAT - POBOLJŠANJE UVJETA

4.10.2018. 13:41:34

DV ZLATOKOSA BOROVO  ušao je u Projekt - Poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama /dječjim vrtićima,  koji provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Općina Borovo . Sredstva u iznosu od 1.146,00 kn osigurava  Ministarstvo , toliko izdvaja i Općina Borovo.

Ministarstvo će ovim sredstvima Programa pomoći će se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata. Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonjet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

U DV ZLATOKOSA BOROVO ovim projektom obuhvaćeni su radovi na unutarnjem dijelu vrtića koji se odnose na podove, prozore, rasvjetu, te vanjske radove koji se odnose na izolaciju , fasadu i krov. Dvorište vrtića biti će opremljeno sigurnosnim podlogama ispod postojećih igračaka te postavljanjem nove igračke. Pored navedenog postojeće grijanje biti će preusmjereno na pelet.

Budući da je vrtić u funkciji 20 godina, ova investicija znatno će doprinijeti poboljšanju uvjeta za boravak djece u vrtiću, osigurati uštedu u energentima te podići nivo sigurnosti dječjeg igrališta. Ovaj projekat za vrtić predstavlja veliki značaj.

 Radovi na dvorištu su započeli . Početak radova u unutrašnjem dijelu se očekuje u toku 10. mjeseca.