UPUTE ZA SPRIJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA

30.8.2021. 13:48:29

  Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeli su UPUTE ZA SPRIJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID -19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA,OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

   Navedene Upute nalaze se u prilogu kako bi roditelji upisane djece u DV ZLATOKOSA bili upoznati sa istima. U vrtiću su za roditelje pripremljene i brošure koje će dobiti prvog dana dolaska u vrtić kako bi se uvijek mogli podsjetiti.

   Budući da je pred nama još jedna pedagoška godina pod epidemiološkim mjerama molimo roditelje da se pridržavaju svih navedenih uputa kako bi sačuvali zdravlje kako djece tako i zaposlenih. 
    Zahvaljujemo na saradnji!

  OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE  POLAZNIKA DV ZLATOKOSA BOROVO O POČETKU PEDAGOŠKE GODINE 2021./2022. SUKLADNO EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA

 

Vrtić započinje s radom 1.9.2021. godine.

 

Roditelji djecu mogu dovesti u vrtić od 6,00 h.  

Kako bi se, koliko je god moguće, smanjio broj roditelja u isto vrijeme na ulazu i u vrtiću molimo roditelje da se pridržavaju termina dolazaka.

Za djecu skupina u prizemlju “Bubamare” i “ Cvjetići” doručak se organizira u sobama od 7,30 do 8,30 h te je tu dolazak najkasnije do 8,00 h.

Za djeca skupine 4 - 5 g. “Leptirići” doručak se organizira u blagovaonici u 8,15 dolazak najkasnije do 8,00 h.

Za djecu skupine 5-7 g. “ Balončići” doručak se organizira u blagovaonici u 8,15  dolazak najkasnije do 8,00 h.   

Za djecu predškolske skupine “Pčelice” doručak započinje u 7,45 h u blagovaonici,  krajnji rok za dolazak je 7,30 h.

Ručak za skupine u prizemlju  “Bubamare” i “Cvjetići” je u 11,30 u sobama , djeca koja odlaze nakon ručka odlaze u 12,00 h.

Ručak za djecu skupine  4 - 5 g. “Leptirići” je u blagovaonici u 12,15 h  tako da djeca koja odlaze nakon ručka odlaze u 12,45 h.

Ručak za djecu skupine 5-7 g. “Balončići” je u blagovaonici u 12,15 h  tako da djeca koja odlaze nakon ručka odlaze u 12,45 h.

Djeca predškolske skupine ručaju u blagovaonici u 11,45 h te djeca koja idu kući nakon ručka odlaze u 12,15.

Djeca skupina u prizemlju koja ostaju na popodnevnom odmoru mogu odlaziti kući od 14,15 kada ustaju nakon popodnevnog odmora , te do 15,30 h.

Djeca skupina na katu odlaze sukladno ugovorenoj dužini boravka sve do 15,30 h.

 

Roditelji se trebaju pridržavati slijedećih uputa:

- kada dovodi i odvodi dijete, roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta  dolazi do garderobe, djeca se preobuvaju i peru ruke prije ulaska u sobu.

Djeci koja borave u prizemlju roditelji pomažu da operu i dovode ih do vrata sobe i predaju odgojiteljima.

Djecu koja borave na katu roditelji dovode do garderobe preobuvaju se i sami odlaze na kat gdje peru ruke prije odlaska u sobu ( roditelji ne odlaze na kat). Dočekuje ih dežurna osoba u hodniku, ukoliko se desi da trenutno nije u hodniku obavezno sačekati da dijete ode na ka tte ga podsjetiti na pranje ruku prije odlaska u sobu,  

- roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5 m a po mogućnosti 2 m u odnosu na sve druge osobe, dezinficira obuću i ruke na ulazu te izbjegava zadržavanje i grupiranje u ustanovi. Djeca ne dezinficiraju ruke, peru ih vodom i sapunom te brišu papirnim ubrusima,

- u pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba, 

- roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta obavezno u ustanovi nosi masku te bez maske ne može ući u ustanovu. Neophodno ih je nositi pravilno na način da cijelo vrijeme prekrivaju nos i usta, 

-djeca rane i predškolske dobi, ne nose zaštitne maske, ne dezinficiraju ruke nego ih peru vodom i sapunom, 

- nakon 8,00 h  ulazna vrata otvaraju se na poziv zvonom tijekom radnog vremena, 

 

- roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu ili pri dolasku u vrtić ( beskontaktni mjerač temperature na ulazu u vrtić) te u slučaju povišene tjelesne temperature ne dovoditi dijete u ustanovu, već se javiti izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

- roditelj ili druga osoba koji ima simptome bolesti ili mu je izrečena mjera samoizolacije ne dolazi u pratnji djeteta,

- redovito provjeravati rezervnu odjeću, ukoliko se duže ne koristi zamijeniti čistom,

- papučice koje djeca nose u vrtiću nositi na pranje na kraju svakog mjeseca,

- posteljina se mijenja svakog tjedana,

- starija djeca u vrtić ne donose igračke od kuće. Mlađa djeca koja su vezana za određene igračke ili predmete mogu ih donositi u vrtić što zahtjeva češće pranje istih.

 

 

Upute MZO i HZJZ možete proučiti na stranicama istih ili na stranici vrtića ( dokumenti).

Za sve informacije možete se obratiti na :

032 439542

095 4071371

djecji.vrtic.zlatokosa@vu.t-com.hr

 

MOLIMO VAS DA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA UZ PRIDRŽAVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA SAČUVAMO ZDRAVLJE DJECE I ODRASLIH ZA VRIJEME TRAJANJA EPIDEMIJE.

 

ZAHVALJUJEMO NA RAZUMIJEVANJU I SURADNJI!