We are constantly expanding the range of services offered, taking care of children of all ages.

Get In Touch

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

6.5.2022. 10:03:28

   Prvi tjedan u petom mjesecu posvećen je Danima medijske pismenosti. U današnjem vremenu brzog tehnološkog napretka izloženost medijima i društvenim mrežama je u znatnom porastu kako za odrasle tako i za djecu. Upravo zbog toga važno je od najranije dobi ukazivati na dobrobiti ali na štetu od prekomjerne izloženosti medijima i društvenim mrežama. Kroz nekoliko dana mališani su sa svojim odgojiteljima realizirali nekoliko radionica na kojima su saznali kakvi mediji postoje te na koji način su korisni a kada postaju i štetni. Saznali su kako nastaju reklame i pokušali i sami osmisliti reklamu za upis u vrtić. Kako bi naučili i nešto o snimanju radio emisija posjetili su Radio Borovo. Snimili su i svoju reklamu, saznali šta rade novinari, kako nastaju vijesti što su to informacije. 
   U aktivnosti su se uključili i roditelji te su iskoristili medije kako bi predstavili zanimanja kojima se bave. Snimke sa opisom zanimanja sa radnog mjesta poslali su odgojiteljima te su ih djeca gledala u vrtiću i tako puno toga saznala o raznim zanimanjima. Hvala roditeljima na suradnji i želji da djeci obogate poticaje za ovu aktivnost.
   Djeca su veoma brzo zaključila da "se vole igrati na telefonu i gledati crtiće ali im je isto tako zanimljivo u vrtiću u igri sa svojim prijateljima".