We are constantly expanding the range of services offered, taking care of children of all ages.

Get In Touch

OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA 2024 U VINKOVCIMA

  • Naslovna
  • OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA 2024 U VINKOVCIMA

15.5.2024. 8:23:44

 Dječji vrtić ZLATOKOSA BOROVO sa svojim mališanima već godinama učestvuje na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji se održava u Vinkovcima. Organizator ove manifestacije je Hrvatski olimpijski odbor i Sportske zajednice VSŽ. Ove godine održan je 14.5.2024. i kao nikada do sada prisustvovalo je 24 vrtića sa oko 700 mališana predškolskog uzrasta. Takmičili su se u pet disciplina i to  posebno djevojčice posebno dječaci.
Naš vrtić činila je ekipa od 40 djece i takmičili su se u svim disciplinama, trčanje na 50 metara, štafetno trčanje 4x25 m, skok u dalj, bacanje loptice, nogomet. Djeca su sa svojim odgojiteljima veoma često boravila na velikom stadionu u Borovu kako bi vježbali trčanje i štafetno trčanje budući da na dvorištu vrtića za to nemaju prostor. Za njih  ovakav događaj predstavlja veliko uzbuđenje a za odgojitelje veliku odgovornost zbog toga je u pratnji bilo i desetak roditelja na čemu im se zahvaljujemo. Tako je za svaku disciplinu bilo po dvoje odraslih u pratnji što osigurava veću sigurnost za djecu. 

   Mališani DV ZLATOKOSA postigli su odlične rezultate i na tome im čestitamo:
 Trčanje na 50 metara djevojčice - Treće mjesto,
 Trčanje na 50 metara dječaci - Prvo mjesto,
 Štafetno trčanje djevojčice - Drugo mjesto,
 Štafetno trčanje dječaci- Drugo mjesto,
 Bacanje loptice dječaci- Treće mjesto,
 Skok u dalj dječaci- Treće mjesto,
 Nogomet djevojčice - Peto mjesto,
 Nogomet dječaci- Deveto mjesto.

   Bavljenje fizičkim aktivnostima za djecu predškolskog uzrasta od izuzetne je važnosti za razvoj cjelokupnog dječjeg organizma, vrtić je mjesto gdje mogu zadovoljiti svoje potrebe za kretanjem zajedno sa svojim vršnjacima. Omogućimo djeci da uživaju u djetinjstvu i fizičkim aktivnostima tako će postati zdraviji i sretniji ljudi.