We are constantly expanding the range of services offered, taking care of children of all ages.

Get In Touch

UTRKA MIRA

24.6.2022. 10:44:41

24.06.2022.g. kroz Borovo je prošla Utrka mira je najveća mirovna štafetna utrka na svijetu, koja se održava svake godine i ima za cilj promicanje međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Trkači, putujući kroz više od 150 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesnih zajednica kroz koje prolaze. Mnoge poznate ličnosti dale su podršku Utrci: Carl Lewis, koji je ujedno i glasnogovornik utrke, Papa Ivan Pavao II, Mihail Gorbačov, Majka Tereza, Muhammad Ali, Pele, Nelson Mandela, Paul Tergat, biskup Desmond Tutu...

S ponosom možemo istaknuti da je prva baklja u europskom djelu utrke krenula 1989. g iz Zagreba. Od tada se Utrka redovito održavala pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH i Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

     Na borovskom stadionu, između ostalih, trkače su dočekala i djeca DV ZLATOKOSA BOROVO kako bi im pauza koju prave u Borovu bila veselija i zanimljivija uz podršku najmlađih.

     Puno sreće u nastavku trke.